El Cor Canta Poesia Catalana

 

EL COR CANTA, compromès amb la cultura catalana, tenim el plaer d’estrenar i presentar tres obres de compositors del nostre país. Una figura consagrada: Albert Guinovart, una emergent: Gerard López i un jove estudiant de l’ESMUC: Àngel Pérez.

Repertori:

 • "Visions i Cants"
  Autor: Àngel Pérez Ortega
  text de Joan Maragall

 • "Camí de sol"
  Autor: Gerard López Boada
  text de Joan Salvat Papasseit

 • "Gloria"
  Autor: Albert Guinovart

Direcció:

 • Elisenda Carrasco
 • Eva Martínez

Intèrprets:

Contactes:

 • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Twitter: @elcorcanta
 • Facebook: @elcorcanta

 


Projecte 2019/20

Amb l’inici del curs escolar els cantaires d’El Cor Canta hem començat un nou projecte que comporta diversos canvis en relació a la temporada passada, tant en les obres que cantem com en la composició del cor i en la direcció coral.

Obres guanyadores del Primer Concurs de Composició El Cor Canta

Les novetats del repertori venen de la mà de les dues obres que han estat guardonades en el “Primer Concurs Internacional per a Cor i Orquestra El Cor Canta”, que va premiar Camí de sol i Visions i Cants, inspirades en poemes de Joan Salvat-Papasseit i Joan Maragall, respectivament, ja que les bases del concurs establien que les obres presentades es basessin en poemes d’autores o autors catalans.

Ara que tot just acabem de començar a treballar aquestes dues obres ens trobem amb les dificultats de tot nou projecte musical. L’afinació, el ritme, les dinàmiques i, en definitiva, la interpretació de cada obra, que ens posen a prova a cadascú de nosaltres i al cor en el seu conjunt. I se’ns generen dubtes sobre el caràcter d’aquestes obres, especialment sobre els textos que, tot i reconèixer el seu valor literari i el sentit que tenen en la cultura catalana, van ser escrits en èpoques amb sensibilitats diferents a les actuals. Malgrat això, crec que els autors de la música han sabut trobar les melodies i els ritmes adequats i nosaltres, d’assaig en assaig, ens anem trobant més còmodes amb ells.

Un factor molt important per assolir els nostres objectius és l’acompanyament i la direcció d’uns grans professionals com són l’Elisenda Carrasco, l’Eva Martínez i el Jordi Lluch ―assistent de l’Elisenda, atès que ella no pot participar en tots els assajos― que, amb la seva llarga experiència i el seu mestratge, ens fan més fàcil, profitós i agradable el camí. De fet, en els primers dies de treball ja estem descobrint l’interès i la bellesa de les partitures. Camí de sol, és, segons l’autor, Gerard López, un cant a la vida, que ens transporta des d’una melodia rítmica i vital a un lirisme apassionat. Visions i cants, d’Àngel Pérez, és una exaltació vitalista ―típicament maragalliana― a la terra, a la llengua i a la poesia.

El Cor Canta a l'Auditori de Barcelona el 2019A més d’aquestes dues obres, aquest any tindrem una nova oportunitat de cantar el Gloria, del mestre Albert Guinovart. Una partitura que també ens va costar d’entendre i treballar el curs passat, però que, justament per això i per l’esforç que hi vam posar, ara és tan nostra. Un Gloria que, com ens deia el seu autor, és un cant d’alegria i de plenitud. Bona part del cor actual ja l’ha cantat i ara es tracta de millorar la nostra interpretació i de compartir-la amb els nous cantaires. Perquè el Cor creix i es transforma.

Per tot plegat, crec que “El Cor Canta poesia catalana” és un projecte engrescador, que ens permet de compartir un cop més la meravellosa experiència de cantar, conscients que l’esforç de cadascú col·labora en el resultat final. No cal dir que les tres obres del repertori ens ofereixen una oportunitat per gaudir de la música i traslladar el nostre entusiasme al públic que ens vingui a escoltar. Quin cantaire es resistiria a participar en un projecte com aquest!

Maria Lluïsa Cunillera


Participants al projecte "El Cor Canta Poesia Catalana"

Francesc Aguilera, Judith Almunia, Vicki Anderson, Enric Andrés, Fumie Araki, Ramon Arcas, Ana Isabel Ardanaz, Mònica Arnal, Yolanda Balagué, M. Dolors Balañà, Laura Baldellou, Albert Bertran, Conxita Bonjoch, Carmen Bono, Miquel Borlan, M. Isabel Borràs, Montse Briera, M. Aurea Brufau, Laura Bueso, José Cabrero, David Camargo, Christian Camino, Marina Canalias, Núria Cano, Jaume Casaldàliga, Marta Casas, Joan J. Castell, J. Manel Coco, Míriam Colomer, Carme Corominas, Ferran Corral, Joan Corrons, Albert Costansa, Ricard Cubells, M. Lluïsa Cunillera, Enric Currià, Anna M. De Celis, Santiago Delàs, Michèle Delloye, Mercedes Dichtl, Mireia Domingo, Mercè Duch, Cecília Dueñas, Ramón Escolano, Anna Fernández, M. Amor Fernández, Teresa Fernández, Isabel Ferrán, Françoise Ferrenbach, Ramon Ferrer, Roger Ferron, M. Carme Feu, Josep Fontdevila, Jordi Forcadell, Olga Fornali, Marcos Franco, Carme Garcia, Josep Garganta, Pilar Gelonch, Roger Gil, Emma González, Gerard Gormezano, Milo Gratacós, Juanjo Hernández, MariÀngels Hernández, M. Encarnació Hernández, Òscar Hernández, M. Carme Hortigüela, M. Pilar Huguet, Carolina Jorba, Francesc Jordán, Maria Julbe, M. Hilària Labrador, Elena Lite, Cristina Llaona, Teresa Llobet, Neus Llorens, Paula Lloret, Alfons Lobo, Montserrat López, Montse Mallol, M. José Marco, Lurdes Marimon, M. Dolors Martí, Rosa Martí, Joan Martín, Andrea Martínez, Araceli Martínez, Lourdes Martínez, Pepe Matinero, Marta Mauri, Montserrat Miro, Xavier Monfort, Arnald Montañà, Jaume Moseguí, Marta Navarro, Laia Nieto, Ignasi Nubiola, Xavier Nubiola, Carme Obradors, Maria Ojuel, Josep M. Olivé, Àngela Ollé, Miquel Oriol, Yodalys Ortega, Dionisio Ortiz, Eduard Paradís, Blanca Pastó, Juan Pérez, Puri Pérez, Núria Piñol, F. Xavier Planasdemunt, Júlia Pons, Guillem Ponsí, Víctor Prats, Albert Puig, Pere Puig, Anna M. Quer, Sigfrid Quer, Angelika Rank, Sylvie Ravell, Rosa M. Ribas, Montserrat Riera, Olga Roca, Ribamar Rodrigues, Joaquim Roman, M. Carme Roman, Montserrat Roselló, Montserrat Rosset, Ignasi Rovira, Josep Rovira, Manuel J. Ruiz, Jordi Rull, Joan Sallarés, Pedro Sánchez, Carles Sans, Begonya Sarriàs, Georgina Sebastián, Jordi Serra, Héctor Sierra, Antoni Solé, Montserrat Soler, Oriol Solina, Montserrat Solsona, M. Carme Torrents, Blanca Torrubia, Anna Valls, Montserrat Ventura, Albert Vidal, Ariadna Vila, M. Isabel Vilanova, Elisabet Vilaplana, Jordi Viñallonga, Valerie White