RESOLUCIÓ

El jurat del Primer Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra organitzat per l’associació El Cor Canta, reunit a Barcelona sota la presidència del mestre Kazushi Ono (via telemàtica des del Japó) i en presència de la resta de vocals (Albert Guinovart, Elisenda Carrasco, Pere Lluís Biosca i Noè Cantú), ha emès el següent veredicte:

Per la seva qualitat tècnica, la seva sensibilitat, la integració entre la música i la poesia escollida, la seva adequació a les bases del concurs i la seva idoneïtat per al cor al qual va destinada, el jurat ha atorgat els següents premis:

CATEGORIA DE COMPOSITORS/COMPOSITORES PROFESSIONALS

Premi a l’obra presentada sota el pseudònim de Papasseit. Una vegada obert el sobre, el guanyador d’aquesta categoria ha resultat ser:

Gerard López Boada amb l'obra "Camí de sol" basada en els poemes "Les Formigues" i "Ara no es fa, però jo encara ho faria" de Joan Salvat-Papasseit (1894 - 1924).

Premi obtingut: 3000 €, edició de la partitura per part de l’editorial Ficta de Girona i interpretació de l’obra en els concerts que El Cor Canta oferirà la propera temporada (febrer de 2020).

CATEGORIA DE JOVES COMPOSITORS/COMPOSITORES

Premi a l’obra presentada sota el pseudònim de Taoteching. Una vegada obert el sobre, el guanyador d’aquesta categoria ha resultat ser:

Àngel Pérez Ortega amb l'obra "Visions i Cants" basada en els poemes "La nostra bandera", "Cant de novembre", "L'ànima de les flors" i "Cant dels joves" del llibre "Visions i Cants" de Joan Maragall (1860 - 1911).

Premi obtingut: 2000 €, edició de la partitura per part de l’editorial Ficta de Girona i interpretació de l’obra en els concerts que El Cor Canta oferirà la propera temporada (febrer de 2020).

ALTRES CONSIDERACIONS

El jurat vol destacar l’alt nivell de la majoria d’obres presentades i la dificultat, ben resolta en molts casos, que representava per a molts compositors estrangers l’elecció i la musicalitat d’una obra en català. A més, es vol destacar que d’altres obres han fet mèrits suficients per assolir la categoria de finalistes i que seria molt interessant que poguessin ser conegudes i divulgades dins el món orquestral i coral. Per aquest motiu, volem animar els seus autors a fer difusió dels seus treballs perquè puguin arribar a ser estrenats.

Barcelona, a 30 de juny de 2019


Estadístiques:

Obres presentades: 32
Categoria professional: 21
Categoria joves compositors/compositores: 11
Compositores 4
Compositors 28

Orígens:

Catalunya

Colòmbia

Espanya

Estats Units

Grècia

Itàlia

Japó

Perú

Portugal

Singapur

Suïssa

Veneçuela