El Cor Canta

Presentació

Som una coral amateur de nova creació sorgida a partir d’una experiència inoblidable viscuda en el projecte CANTA amb l'OBC organitzat per l'Auditori de Barcelona. En aquest projecte es va engegar una campanya durant el mes de desembre de 2017 per a seleccionar 300 cantants no professionals. L'objectiu era realitzar tres concerts a l'Auditori acompanyats per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya durant el mes d’abril de 2018.

La direcció del concert inaugural va ser a càrrec del director titular de l'OBC, Kazushi Ono, i els altres dos concerts els va dirigir l’Elisenda Carrasco. Ella mateixa, amb la col·laboració de Pere Lluís Biosca, van ser els encarregats de dirigir els assajos per a la formació del cor.

El resultat del projecte ha estat un gran èxit a tots els nivells:

  • S'hi van inscriure més de 2700 candidats.
  • Atès el volum d’inscrits, es va ampliar el nombre de places seleccionant 360 participants.
  • A més, al tercer concert s'hi van afegir 300 cantants per reforçar tres de les obres del repertori, i així es va poder donar una resposta més àmplia a l'alt nombre de sol·licituds.
  • Els concerts van ser un gran èxit de públic.

Però sobretot, el projecte va significar una gran experiència en l’àmbit personal i musical per a tots els cantaires. Tant és així, que més de la meitat dels que hi vam participar ens hem organitzat per a repetir l’experiència. Per això, estem decidits a continuar cantant i, sense  escatimar esforços, en quatre mesos hem engegat aquest nou projecte.

Objectius

El Cor Canta neix amb l’objectiu de donar continuïtat a l'experiència viscuda. El formen tots els participants del Canta amb l’OBC que han volgut i s’hi han pogut incorporar. A més, els directors Elisenda Carrasco i Pere Lluís Biosca hi han volgut formar part i han mostrat un gran entusiasme des del primer moment. Però volem que sigui un projecte ben especial i diferent de les de les altres moltes corals que hi ha a Catalunya.

Aquest nou cor pretén ser, entre altres coses, una eina per a donar suport a les formacions orquestrals i els compositors locals, i també a les músiques contemporànies. Per aquest motiu, s’ha encarregat una obra al compositor català Albert Guinovart. Aquesta obra s’estrenarà al concert de presentació del cor el mes de febrer juntament amb la interpretació d’una obra del compositor anglès John Rutter. Pel mateix motiu, estem negociant amb diverses orquestres de prestigi perquè hi puguin participar.

D’altra banda, es vol incidir molt especialment en el vessant social i ajudar a promocionar la música clàssica i coral entre sectors vulnerables de la nostra societat. En un primer pas s’oferirà gratuïtament un percentatge de les entrades dels nostres concerts a aquests col·lectius i, a més llarg termini, es crearan projectes conjunts.